Vårt MAPAX® program består av en mängd olika lösningar som skräddarsys för kunder inom matvaruindustrin. I våra lösningar tar vi hänsyn till:
- Olika typer och mängder av mikroorganismer som kan förekomma vid hantering och bearbetning av produkten
- Hygienkraven
- Fördröjningen innan förpackning
- Temperaturen
- Förpackningsmaterialets egenskaper, till exempel genomträngligheten
- Mängden fri gas i förpackningen
- Gasblandningen
- Mängden resterande syre
Vi ger dig de bästa lösningarna
För att du ska få den bästa MAPAX® lösningen för din applikation gör vi mycket mer än att leverera gaser. MAPAX® lösningarna bygger på en nära samverkan mellan leverantörerna av förpackningsmaterial, förpackningsmaskiner och gaser. På så sätt kan våra kunder uppfylla marknadens krav på effektiva och kostnadseffektiva livsmedelsförpackningar. Dessutom bibehålles produktens kvalitet i hela distributionskedjan, ända till kyldisken.
Vi samarbetar med institut för livsmedelsforskning i många länder, till exempel SIK (Sverige), VTT (Finland), Campden (Storbritannien), och har många kunder inom livsmedelsproduktion över hela världen. Via ett nära samarbete med livsmedelsindustrin hittar vi den optimala atmosfären för varje applikation.
Alla lösningar med MAPAX®
Genomsnittlig hållbarhet för livsmedel förvarade i luft |
Genomsnittlig hållbarhet för livsmedel förvarade med MAPAX®lösning |
|
Rått rött kött |
2 - 4 dagar |
5 - 8 dagar |
Rått vitt fågelkött |
4 - 7 dagar |
16 - 21 dagar |
Rått rött fågelkött |
3 - 5 dagar |
7 - 14 dagar |
Korvar |
2 - 4 dagar |
2 - 5 veckor |
Skivat tillagat kött |
2 - 4 dagar |
2 - 5 veckor |
Rå fisk |
2 - 3 dagar |
5 - 9 dagar |
Tillagad fisk |
2 - 4 dagar |
3 - 4 veckor |
Hårdost |
2 - 3 veckor |
4 - 10 veckor |
Mjukost |
4 - 14 days |
1 - 3 veckor |
Mjuka kakor | Flera veckor |
Upp till ett år |
Bröd | Några dagar |
2 veckor |
Förgräddat bröd | 5 dagar |
20 dagar |
Nyskuren salladsblandning | 2 - 5 dagar |
5 - 10 dagar |
Färsk pasta | 1 - 2 veckor |
3 - 4 veckor |
Pizza | 7 - 10 dagar |
2 - 4 veckor |
Pajer |
3 - 5 dagar |
2 - 3 veckor |
Smörgåsar |
2 - 3 dagar |
7 - 10 dagar |
Färdiglagade måltider |
2 - 5 dagar |
7 - 20 dagar |
Torkade livsmedel |
4 - 8 månader |
1 - 2 år |
Vanlig luft | Modifierad atmosfär |